Kanalisering

Under tiden som jag gick en av mina första medium-utvecklingscirklar mötte jag min andliga vägledare. Jag vet inte om han heter Thomas, men det var vad jag fick till mig.

Att släppa taget

Thomas säger:

Släpp taget. Och förklarar:

Du kan ändå aldrig styra andra, du har ingen makt över andra. Andra gör som de vill och inte som du vill. Att släppa taget betyder att flyta med. Och att låta andra människor följa sin egen livsväg. Du har inte kunskapen om vad andra är här för.

Att släppa taget betyder inte att stänga av känslor eller  avsluta relationer med de som får dig att känna dig energilåg eller sårad.

Svaret är att släppa taget om våra värderingar och vårt sätt att förhålla oss till saker och ting. Inte som i att sluta ha egna tankar och åsikter. Utan som ett sätt att kunna må bra bland våra medsjälar som beter sig på ett för oss främmande, irriterande eller skrämmande sätt.

Att släppa taget handlar inte om avslut.

Det handlar om en ny insikt och en ny början.

Nu förstår du att du kan ta kontroll över dina egna känslor. Och att låta andra känna det de känner. Och vilja det de vill. Du förstår nu att du ska hålla dig inom ditt eget revir. Och att träda in i andras endast om så har önskats av andra. För din egen skull, Mona.


Insikt: Den enda person jag kan förändra är mig själv.
Precis som i sinnesrobönen som genom alla tider har lugnat många rastlösa, värkande själar.

 

sinne.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Försvar talade han om en dag.

Varför behöver du alltid försvara dig och hävda din rätt mot din bror och syster? Du vet att alla är en del av allt. Att alla är av samma energi och att källan är densamma.

När du försvarar dig inför din andra själar, vad är det då du gör mot dig själv?

Se hur vinden vidrör ett löv i trädet! Eller rör vinden vid alla samtidigt?

Vinden, träden och löven är en del av alltet. När den ena påverkas så påverkas den andra också. Vibrationer uppstår och allt du gör mot din bror och syster faller också tillbaka till dig själv.

Så studsar allt du gör tillbaka mot dig själv, såväl det du vill ha som det du inte vill ha.

Behöver du försvara dig själv så intensivt? Och leder det till något meningsfullt? Finns det en tanke och en mening bakom argumenten? Eller blir du bara mer och mer irriterad på din syster, och din syster på dig? Om din väg är tydlig för dig, då räcker det . Du behöver inte tvinga din sanning på någon annan. För det är kanske inte sant för den just då. Dessutom lyckas det sällan. Istället skapar du ett krig i miniatyr.

Klampa inte omkring på andras revir och ge inga oombedda råd. Bejaka livet och dess svängningar genom en positiv attityd.

Om du inte lyssnar kan du inte höra. Om du blockerar ditt sinne med tankar på nästa drag kan du inte förstå. Och därmed går du miste om kunskap som är viktig för dig och din andliga tillväxt.

Det är inte lätt att ändra allt på en gång. Ta ett steg i taget.

Nästa gång du går in i en alltför ivirig diskussion - fråga dig själv vad du argumenterar för, hur viktigt det är och om personen du argumenterar med lyssnar och lär. Eller om den istället väljer att slåss för sina egna argument.

Fråga: Vad är det du tror dig uppnå när du så envist hävdar att du har rätt och någon annan fel?

 

hostlov.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rädsla

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)